Hakkında herşey kuzu göbeği mantar tohumu
Hakkında herşey kuzu göbeği mantar tohumu
Blog Article
Kuzu göbeği tohumları şayeste âlem ve koşullar katkısızlanarak ekimi binalırsa iki hafta içinde çimlenmesi beklenebilir. Bu sürenin 4 ila 6 haftaya kadar uzaması ise normaldir.
Kırmızı alanları dolduralım Kırmızı alanlar kalık veya hatalı girildi. Lütfen bu alanları düzeltip tekrar gönderelim
D vitamini açısından zenginleştirildiğinde kemik sağlığına katkıda bulunur ve osteoporoz riskini azaltır. Cilt esenlığına da sağlıklı mevrut kültür mantarı, antioksidanlarıyla evetşlanma belirtilerini azaltırken ciltteki iltihaplanmaları önleyebilir.
Yiyecekğinizde kuzu göbeği kullanmak istiyorsanız yaprakları doğrayarak çorba, yahniler ve sebzeli yemeklerin ciğerine ekleyebilirsiniz. Kuzu göbeği pişirme esnasında berenarı acı bir kâm bırakabilir bu nedenle öbür baharatlarla uyumlu bir şekilde kullanılması önerilir.
Torba içerisinde istiridye mantarı iletmek dâhilin mukteza malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğday kepeği ve türap kireç ile oluşturulmaktadır.
Mantar misellerinin yan yana ekildiği kompost tabiat ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine güzel çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı strüktürlardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim strüktürlmadan önce kesinlikle çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.
Bu karışımı kaşıkla güzelce karıştırın ve kaynatın. Suyu ılıtın. Bu suya kuzu göbeğinin şapkaya analog kısmını ekleyin. 48 vakit suda dinlensin. Kuzu göbeği mantarı tohumu toprağa yerleştirin.
Mantar üretmeye hüküm verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 bizatihi delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı ciğerin hemde diğer mantar uygulamalarınız karınin idealdir.
Mantarı yetiştirebilmek midein kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mai ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Lüzumlu abuhava koşulları katkısızlandığı dakika her yerde istiridye mantarını kolayca yetiştirebilirsiniz.
Mantarlar toprakta yetişmezler sair bitkiler kadar fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere değen olarak doğcezire ağabeyç diplerinde yetişirler.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
Dive into our extensive resources on the topic that interests you. It's like a masterclass to be explored at your own pace.
• İstiridye mantarı tohumunu kullanın: Soğuduktan sonra istiridye mantarı tohumu, mantar yetiştirme substratlarında kullanılmak üzere hazırdır.
Mantar tohumlarının ekim medarımaişetlemi özel koşullar altında örgülmaktadır. Mantar ekimi kompost ile beraberinde strüktürlır. Yeteri oranda kompostun toprağa karıştırılması ile alay malay mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani katıksız ortamlarına kavuşurlar. Averaj 10 get more info kilo kompost içerisinde takribî olarak 300 - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.